Wat ons onderscheidt

Wij pakken het anders aan.

Evenwicht

Daarmee bedoelen we niet of je zonder wiebelen over een rechte lijn kunt lopen. Al krijg je door onze fysieke training wel meer controle over je lichaam. Met evenwicht bedoelen we dat je al je facetten van je leven op een prettige manier op elkaar afstemt. Of je je gezinsleven, vrienden, werk en vrije tijd, sporten en ontspanning in balans hebt. Een persoonlijk doel dat je bij Guus Baan Sport & Health opstelt kan maar zo zijn: ‘Vaker met vrienden afspreken’. Of: ‘Meer tijd met mijn kinderen doorbrengen’. Je staat in je leven nooit alleen. Jouw gedrag heeft invloed op je dierbaren. Laat jij je werk altijd voorgaan? Altijd overwerken en ’s avonds nog mails versturen? Dan gaat je sociale leven erop achteruit. Bij Guus Baan Sport & Health ervaar je dat alles samenhangt. Hoe je door bewuste keuzes in je leven en levensstijl een evenwichtiger mens wordt. Door je eigen kracht te ontdekken kun je op je werk meer aan, ken je je grenzen en durf je duidelijker stelling te nemen. Dat merkt iedereen om je heen. En men gaat het aan je zien.

Fysiek

Ben jij in de vorm die je wilt zijn, als je in de spiegel kijkt? Ben je tevreden met je gewicht? Loop jij met gemak een halve marathon? Of pak jij zelfs de auto om de buren te bezoeken? Bij Guus Baan Sport & Health werk je aan je fysieke gesteldheid. Dat kan in groepsverband, zodat je steun hebt aan elkaar, maar ook een op een. Soms is het een kwestie van tanden op elkaar en doorbijten. Dat kleine duwtje vooruit helpt jou je grenzen te verleggen en jezelf en je omgeving te verbazen. Want als je fysiek vooruit gaat, kun je ook in de rest van je leven meer aan. Dan geef je minder snel op en ga je uitdagingen niet meer uit de weg. Omdat je van jezelf weet dat je een doorzetter bent. Word je wat ouder? Dan kun je nog steeds prima sporten. Misschien niet meer zo woest als eerst, maar je hoeft ook weer niet op een stoel vast te roesten. Lekker sporten en je fit voelen is goed voor lichaam en geest.

Leefstijl

Sommige mensen zijn atletisch gebouwd of hebben meer aanleg voor fysieke kracht. Maar het kan zijn dat ze daardoor niet goed op hun leefstijl letten, omdat het hun allemaal makkelijk afgaat. Daardoor kunnen er gemakzuchtige patronen in je leven sluipen. En voor je het weet heb je last van overgewicht en lage energieniveaus. Andere mensen nemen soms teveel hooi op hun vork. Dat breekt ze uiteindelijk op. Bijvoorbeeld op het werk of in hun relatie. Ben jij ook zo iemand die van zichzelf zegt: ‘Ik ben een Bourgondiër’? Da’s op zich prima. Niks mis met genieten van het leven en op z’n tijd een goed glas wijn. Maar vaak wordt die uitspraak gebruikt als smoes om je elk weekend lekker vol te proppen met chips, alcohol en patat. Om maar niet op je gewicht en je eten te hoeven letten. En dan blijken die broek en dat shirt toch ineens een maat te klein en kun je niet zonder uithijgen de trap op. Hoe kan dat nou? Wat denk je zelf, Bourgondiër? Bij Guus Baan verbeteren we jouw welzijn als persoon door te werken aan een andere leefstijl. Een waarin je je meer diegene voelt die je wilt zijn.

Karakter

Net als ieder mens ben jij uniek. Je hebt een set overtuigingen over wie jij bent als persoon. Die krijg je deels van je ouders mee, maar een deel praat je jezelf aan. En als je ze vaak genoeg herhaalt, ga je erin geloven. En je ernaar gedragen. ‘Ik ben geen sporter’ is bijvoorbeeld zo’n verhaal. Dus doe je er alles aan om sporten zoveel mogelijk te vermijden. Of: ‘Ik ben een Bourgondiër’. Zo’n verhaal kan al heel snel een smoes worden om lekker laks te leven. Wat nou als jij van jezelf gaat geloven: ‘ik ben wél een sporter’? Dan moet je een drempel over. Die van je eigen overtuigingen. Bij Guus Baan Sport & Health werk je aan je LEF. Dat staat voor Leefstijl, Evenwicht en Fysieke gesteldheid. Ieder mens heeft hierin een andere samenstelling. De meest geschikte doelen en manier van trainen zijn daarom per persoon verschillend. Door jezelf te verbeteren op die punten die nog wat aandacht verdienen, word je een evenwichtiger persoon.

Onze professionals

Deze toppers gaan je helpen je doel te behalen en grenzen verleggen
Guus
Baan
Guus
Baan

Al van jongs af aan hou ik mij bezig met sport. Ik schaatste NK’s en begeleidde topsporters. Toch wilde ik ook anderen helpen om boven zichzelf uit te stijgen. Want het enige dat een topsporter anders doet dan andere mensen is bewuste keuzes maken. Dat kun jij ook. Daarom koos ik uiteindelijk voor personal trainerschap. Ik geloof erin dat ieder mens zichzelf kan verbazen.

Proefsessie met Guus
Jesse
Nijkamp
Jesse
Nijkamp

Verandering, daarvoor komen mensen bij ons trainen. Bij Guus Baan sta je als mens op één, zodat je je doelen behaalt. We laten je zien welke gevolgen bepaalde keuzes hebben. We maken je er bewust van dat als jij zelf de benodigde acties onderneemt, je je doelen haalt. Prachtig om daar aan bij te dragen.

Verandering is ook deel van mijn eigen loopbaan bij Guus. Een paar jaar terug deed ik de opleiding tot verzekeringsadviseur, maar werd daar niet echt gelukkig van. Ik wilde iets doen wat ik leuk vond. Iets waarbij ik mijn passie voor sport kon combineren met het helpen van mensen die aan zichzelf willen werken. Een band met ze opbouwen en ze positief zien groeien. Bij Guus kreeg ik de kans.

Zelf kan ik erg genieten van voetbal en ben ik vaak bij V.V. Enter Vooruit te vinden, daarnaast train ik graag voor mezelf bij ons in de studio.

Proefsessie met Jesse
Maud
Hazelhoff
Maud
Hazelhoff

Wil je een gezondere leefstijl, fit worden of blijven, met specifieke oefeningen fysieke klachten verminderen, ik help je graag je doel te halen. De kennis uit mijn studie Fysiotherapie aan Saxion Hogeschool in Enschede kan ik meteen in de praktijk bij Guus toepassen. Onlangs haalde ik de minor HBO Leefstijlcoach. Zelf hou ik mijn fitheid op peil met krachttraining, hardlopen en mountainbiken.

Proefsessie met Maud
Denise
Notkamp
Denise
Notkamp

Ieder mens is uniek, merk ik in de trainingen. Belangrijk om rekening mee te houden. Door mijn opleiding met de praktijk te combineren kan ik iedereen zo goed mogelijk persoonlijk begeleiden. Samen werken we aan de beste versie van jezelf. Zelf ben ik ook veel met mijn gezondheid bezig. Op de sportschool kan ik mijn energie goed kwijt. Gezonde voeding vind ik ook belangrijk, maar dat chocolaatje smaakt extra lekker als je weet dat je ‘m verdiend hebt. Ergens bewust van genieten is ook gezondheid.

Proefsessie met Denise
Personal Trainer
gezocht

Hey sportfanaat! Wil jij andere mensen helpen hun leefstijl te veranderen? Ondertussen hou je genoeg tijd over voor je privéleven en je huidige baan. Klinkt dat als jou? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wat ga je doen Of het nu gaat om afvallen, leefstijlaanpassing, voedingsadvies of conditieverbetering, als beginnend personal trainer sta jij klaar om klanten richting hun persoonlijke langetermijndoelen te coachen. Je helpt klanten hun persoonlijke doelen bepalen en begeleidt ze er naartoe. Je bedenkt trainingsschema’s en/of voedingsplannen.

Wat wij bieden

 • Flexibele werktijden die in jouw agenda passen.
 • Opleidingen en trainingen om je carrière als personal trainer een boost te geven.
 • Ondersteuning en tips van ons ervaren team personal trainers.
 • Heb je interesse in een deelgebied van personal training? We helpen je intern doorgroeien.
 • Gedreven groepen klanten die zich onder jouw leiding in het zweet werken.

Wat we van je vragen

 • Je hebt een sterke passie voor fitness en gezondheid.
 • Je bent niet bang om de leiding te nemen en mensen aan het werk te zetten.
 • Je kunt met mensen omgaan en hebt sterke communicatieve vaardigheden.
 • Je bent bereid om aangepaste trainingsschema's en voedingsplannen te ontwikkelen.
 • Met jouw inlevingsvermogen begeleid je anderen naar succes op de lange termijn.
 • Je kunt je nieuwe carrière goed met je privéleven/huidige werk combineren.
 • Je wilt investeren in jezelf en je ontwikkelen als personal trainer.

Jouw trainerscarrière start bij ons Start jouw opwindende reis als personal trainer vandaag nog en help anderen hun leefstijldoelen te bereiken! Stuur een korte motivatiebrief naar guus@guusbaan.nl. Of kom eerst eens langs voor een kop koffie om kennis te maken.

Succesverhalen

Deze toppers verlegden hun grenzen.
Mark
Grouwe

Ik gun het iedereen om deze stap te maken. Het meest waardevolle vind ik dat je aanleert om gedisciplineerd te zijn, dat je bewuste keuzes maakt omtrent voeding, drank en sport. Om zo tot een evenwichtige leefstijl te komen en goede balans te vinden.

Bloed, zweet en tra(i)nen

Kies hieronder jouw ideale trainingsvoorwaarden.
Personal training
Een-op-een met een personal begeleider werken aan jezelf. Fitter, slanker, sterker worden, da’s maatwerk. Iets tussen jou en jezelf.
Lees meer

In deze trainingsvorm train je in de volste privacy met een persoonlijke begeleider, zonder pottenkijkers of overdreven poespas, gericht op jouw persoonlijke doelen. Voordeel van deze keuze is dat we de training volledig op jouw situatie kunnen inrichten en verder met niemand rekening hoeven houden. Fysieke trainingen wisselen we af met gesprekken over je voortgang, je overtuigingen en je gedachten. Daarmee krijgen we patronen en denkwijzen boven tafel die tussen jou en je doel instaan. En als we dat eenmaal helder hebben, kunnen we er gericht iets aan doen. Zo haal jij razendsnel het resultaat dat je voor ogen hebt. Fitter worden, meer energie krijgen, minder stress ervaren, toch trainen ondanks een blessure… Wat je doel ook is, we stemmen het persoonlijk met je af. Zo krijg jij een trainingsprogramma dat exclusief op jouw resultaat is ingericht.

 • Eerste kennismaking – formuleren doelen
 • Nulmeting
 • Elke training een nieuwe tussenstap richting je doel
 • 1-op-1 werken aan jouw doel
 • Continu zicht op je voortgang
 • Elke maand doelen bijstellen (je gaat harder dan je denkt!)
Be(at) yourself
Samen met anderen werken aan jezelf, zowel fysiek als mentaal.
Lees meer

In een kleine, gezellige en hechte groep ga je aan de slag met jouw persoonlijke doel, dat je vooraf samen met de personal coach opstelt. In iedere ‘les’ komt een facet of situatie uit persoonlijke coaching en de dagelijkse praktijk voorbij. Hoe ga je bijvoorbeeld op je werk om met onverwachts overwerk? Dat vertalen we naar een fysieke training: hoe ga jij ermee om als je ineens vijf extra herhalingen van een oefening moet doen? Klagen is geen optie. Doorpakken. Samen met je groepsgenoten klem je je tanden op elkaar en ga je ervoor. Na de training denk je: ‘ha, toch maar mooi gefikst’. Je hebt jezelf overwonnen en je grens verlegd. Zo versla je je oude ‘ik’ en word je degene die je wilt zijn. En die nieuwe ik neem je overal mee naartoe.

 • Eerste kennismaking – doelen formuleren
 • Nulmeting
 • Elke week een nieuwe tussenstap richting je doel
 • 2x per week fysieke training: help elkaar fitter en sterker worden
 • 1x per week mentale training: samen gedachten en gedrag aanpakken
 • Elke week reflectie op je voortgang
 • Elke week doelen bijstellen
Groeps- training
Wat is er leuker dan samen sterker, fitter en energieker te worden?
Lees meer

Wil jij gezellig met anderen gewoon lekker fit worden en samen werken aan jezelf? Dan is een groepstraining iets voor jou. Een personal trainer coacht jou in een kleine groep van maximaal 6 personen richting je eigen doelen. Daarbij komen situaties uit het dagelijkse leven terug in de training. Het niveau van de individuele groepsleden is altijd aan elkaar gewaagd. Ben je een beginnende sporter, dan delen we je in bij andere beginners. Heb je al een sportieve basis, dan is een gevorderde groep geschikter. Zou hou je elkaar scherp. In ons systeem houd je je voortgang bij en blijf je jezelf en je groepsgenoten uitdagen met nieuwe doelen.

 • Eerste kennismaking – formuleren doelen
 • Nulmeting
 • Elke maand een nieuwe tussenstap richting je doel
 • 2x per week in een kleine groep werken aan jouw doel
 • Elke maand reflectie op je voortgang
 • Elke maand doelen bijstellen
Bedrijfs- training
Werken aan je teamspirit èn samen sterker worden?
Lees meer

Geen tijd voor sporten omdat je overdag moet werken? Dan ga je toch gezellig met je collega’s? Onze personal trainer kan bij jou op de zaak komen. Of je komt met z’n allen naar de studio in Enter. Wat voor jullie het handigst is. Samen werken en samenwerken aan jullie doelen onder begeleiding van een ervaren personal trainer. Da’s niet alleen goed voor je lijf en leden, maar tegelijk ook voor het teamverband. Je leert elkaars krachten kennen en pakt uitdagingen en opdrachten samen aan. Letterlijk. En samen verleg je steeds de lat. Dat merk je meteen ook in de bedrijfsresultaten.

Wil jij het ook ervaren?